dot.tk

本文章最後由 v998 於 2018-5-18 12:41 編輯

啱啱發現收到email

香港網頁寄存討論區 HKWHF 回歸
各位會員你好, 一直由 v998 提供的兩個域名 hkwebhostingforum.tk 及 hkwhf.tk 於較早時間已經逾期,很可惜 dot.tk 將兩個域名收歸旗下,並叫價美金 9.99 元。相比之下 hkwebhostingforum.net 及 hkwhf.net 竟然比 .tk 的域名更便宜,因此曾經考慮購買以上兩個域名之一的本人,把兩個一起買回來了。 沒錯,大家已經可以透過 www.hkwebhostingforum.netwww.hkwhf.net 瀏覽本站,而網址也會和以前一樣短的自動換成長的,所以大家可以只記短那一個 (包括我自己)。 雖然網頁寄存界日漸式微,但作為全香港唯一一個網頁寄存討論區,我有責任繼續提供一個可以使用的討論空間,在這裡歡迎大家回來。 在此敬祝各位業務蒸蒸日上 香港網頁寄存討論區 HKWHF 示 https://www.hkwebhostingforum.net

先發現我好似唔記得續期。。

定係dot.tk夾硬收返左兩個名
如果真係。。都唔係第一次發生咁既事啦,近幾年發覺d名消失晒,想注冊返既時候被佢天價勒索。。
話說po唔到emoji... 有時間就麻煩處理一下啦...
btw有冇升級DX 3.4既打算?  
其實應該係 Google Chrome 暫存檔問題,我開頭都見唔返啲 Icon,後來一洗暫存檔全部返返晒嚟。
第二個問題,冇,因為新唔代表愈好,我又唔使最新功能,夠用咪得!
我都收到信, 網站終於都有 TLD 了。不過 .com 大家都遺忘那麼久了, 就算之後用 .net 也沒差。