呢到都係好靜咁喎

到底係班人唔知,定係其他原因?
應該係唔知比較多。
個網站冇一定內容及貼數.基本上可以冇視.
或這有D教學,拎D問題出黎討論.都可能有機.

但覺得最主要係論壇早經已飽和,加上FB依D野當道.
成仙之路有排行.
原帖由 夜月名 於 2012-11-24 11:29 發表
個網站冇一定內容及貼數.基本上可以冇視.
或這有D教學,拎D問題出黎討論.都可能有機.

但覺得最主要係論壇早經已飽和,加上FB依D野當道.
成仙之路有排行. ...

但係 facebook 仍然唔係一個理想去討論網頁寄存嘅地方。

回復 4# HKWHF 的帖子

重點並唔係討論網頁寄存.

係有太多似FB既東西出現.

小型論壇網站會自然流失.

改係FB依D地方開,免費唔洗煩.

咁須要網頁寄存既人自然少.

最重要係容量流量係可以冇限.

再加上有N咁多人用,唔洗太煩人地會搵唔到自己個專頁.

現在既網頁寄存可以比到D乜利誘人?

上限既容量及流量?技術?

ONLY域名指向依D都玩死新人.

咁既下場,會有幾多人仲玩網站論壇?

仲會有幾多人須要討論網頁寄存既地方?
原帖由 夜月名 於 2012-11-24 12:43 發表
重點並唔係討論網頁寄存.

係有太多似FB既東西出現.

小型論壇網站會自然流失.

改係FB依D地方開,免費唔洗煩.

咁須要網頁寄存既人自然少.

最重要係容量流量係可以冇限.

再加上有N咁多人用,唔洗太煩人地會搵唔到自 ...

網存商點樣賣佢哋嘅服務,本站同本人均不便評論。
由於網存商都係做生意,有地方宣傳先係重點,因此論壇係一個好好嘅渠道。
其實我哋呢種討論區有好多優點,只係冇顧客知道。
而家同類型網站有不少 唔一定要在HKWHF至有得討論
原帖由 khy 於 2012-11-30 13:36 發表
而家同類型網站有不少 唔一定要在HKWHF至有得討論

咁你認為而家啲網存商去咗邊度宣傳?
原帖由 HKWHF 於 2012-11-26 22:34 發表

網存商點樣賣佢哋嘅服務,本站同本人均不便評論。
由於網存商都係做生意,有地方宣傳先係重點,因此論壇係一個好好嘅渠道。
其實我哋呢種討論區有好多優點,只係冇顧客知道。 ...

官僚說話就冇須多講.

網存商既服務我都唔多講.但你要網存商黎宣傳.

都要你個網站有客量先.再睇一睇個會員數,都明晒.開放註冊啦.

同埋優點依樣野,見你個區貼都冇,不論基本知識及教學.

先豐富其網站內容先,唔係你點留客係到?

將心比己,你會唔會留係一個冇內容既網站多過一分鐘?
原帖由 HKWHF 於 2012-11-30 14:01 發表

咁你認為而家啲網存商去咗邊度宣傳?

俾我去都會去free8.net宣傳啦 HKWHF(指原 .com 果個) 根本已死
論人數 不夠free8多
講內容 比我開的HKACG的主機台都不如

就連大陸的idc886及金光論壇都比什麼也沒有的HKWHF好...

原帖由 khy 於 2012-12-2 05:03 發表

俾我去都會去free8.net宣傳啦 HKWHF(指原 .com 果個) 根本已死
論人數 不夠free8多
講內容 比我開的HKACG的主機台都不如

就連大陸的idc886及金光論壇都比什麼也沒有的HKWHF好... ...

我哋會將能力改善。