益下大家...

本文章最後由 loop 於 2016-11-28 13:47 編輯

見有人話想搞FREE HOSTING....

邊個有興趣真心搞既..可以PM 我...

手上有幾張DIRECTADMIN FREE LICENSE 多左出黎....

自己又冇用.....如果真心想搞既..我唔介紹FREE 比你用.

P.S Not for sell, internal license , free only.唔好PM 問我點申請.....同埋..如果諗住搞收費HOSTING.....自己去比錢買啦....做生意...點都要自己出D錢..

總知你一直搞...一直比你用...唔會突然話收返.
本文章最後由 EricTLO 於 2018-2-25 19:39 編輯

是哪裏的主機?自己做個人博客不知道能不能申請?先提前謝謝
EricTLO 發表於 2016-12-3 12:18
是哪裏的主機?自己做個人博客不知道能不能申請?先提前謝謝。郵箱:[email protected] ...

這裡說的是DirectAdmin的授權...不是主機呀...
EricTLO 發表於 2016-12-3 12:18
是哪裏的主機?自己做個人博客不知道能不能申請?先提前謝謝。郵箱:[email protected] ...

講到明先,我兩台SERVER連中國既表現不好,係咪仲想上車先?
koxle 發表於 2016-12-4 23:22
講到明先,我兩台SERVER連中國既表現不好,係咪仲想上車先?

LIHKG討論區

FORUM 係邊==?
loop 發表於 2016-12-7 16:53
LIHKG討論區

FORUM 係邊==?

他的做法是用 Apps 來包裝整個討論區, 要連去的時候需要靠 Apps 來連, 這樣你便無法得知 (簡單地知道) 他的 IP 位址了。故意這樣做的原因是防止被 DDoS 攻擊, 而且相信他已經加入了 CDN 服務, 即使你找到它的 IP 也無法集中攻擊。
akymakr 發表於 2016-12-7 18:22
他的做法是用 Apps 來包裝整個討論區, 要連去的時候需要靠 Apps 來連, 這樣你便無法得知 (簡單地知道) 他 ...

佢地用緊Cloudflare, 好似係,睇IP睇到利申本人只係普通LIHKG用戶
koxle 發表於 2016-12-8 15:36
佢地用緊Cloudflare, 好似係,睇IP睇到利申本人只係普通LIHKG用戶

我就沒有註冊 LIHKG 用戶, 擔心他會出賣我的 ISP 電郵 ...
一旦出賣的話什麼個人資料都沒有了 ...
如果開一個壇係可以唔註冊就可以留言嘅話,
會唔會好正?

其實 Discuz! 都可以,禁止註冊但可以俾遊客發帖。