先確認一下有幾多生人係道先

先確認一下有幾多生人係道先~

我幾時都喺度。
Seattle同Utah機房既Free hosting有幾多人有性趣?
Seattle行Kloxo-MR
Utah行Directadmin
兩台都獨立Ser唔係VPS黎
如果唔係一定要獨服
VPS我有多幾個選擇,有HK SL機房, LA QN機房, LA ENZU機房, CA OVH機房,
VPS既係得HK SL機房VPS行Directadmin,其他通通都未安裝panel,
預計都只會安裝Kloxo-MR,
因為手頭上得兩個DA拉神,
Conoha 果D我就唔拎出黎獻世啦.
站長不如買住個 dot net or dot co頂住先啦,dot tk睇落好寒酸咁
土豪...

話說我覺得起碼要有DA先敢攞出黎做free hosting...
本文章最後由 koxle 於 2016-11-22 12:49 編輯

VPS好貴咩?
我美國加拿大果堆VPS全部below 4 usd/per month,得三台
香港Softlayer機房個VPS都只係7 USD per month.
我兩台CONOHA日本VPS機房都只係各630 JPY
有台Vietnam VPS for 特別用途去中國時可以科學上網

係果兩台獨服貴小小,Utah果台行DA既用黎行緊自己個圖床網站,
Seattle果台吉左出黎,本來係用黎放自己個圖床網站,
Ping蜈係就係正(~146ms),
不過個連線SPEED唔高~12Mbit/sec(1.5MBps)
結果租左台Utah
Ping數就差DD ~193ms
Ping數係Cloudflare既淫威之下就冇咩分別(~4ms)
不過上傳連線SPEED就唔同了.連線SPEED~100Mbit/sec(12.5MBps)

題外話: DA lifetime 拉神好貴
BTW, 黑五係時候睇下有咩獨服跳樓價啦
買左第三個DA拉神了
係味已經冇活人係到了
koxle 發表於 2016-11-21 10:59
站長不如買住個 dot net or dot co頂住先啦,dot tk睇落好寒酸咁

唔係冇諗過買,其實如果有返以前嘅網存商喺度,令網存有返需求其實我就會去買。
不如你都俾啲意見買邊粒比較好?
From namecheap:

hkwebhostingforum.net SPECIAL
$7.88/year
Reg. Price $12.88/year

hkwebhostingforum.co SPECIAL
$6.88/year
Reg. Price $22.99/year

hkwhf.net SPECIAL
$7.88/year
Reg. Price $12.88/year

hkwhf.co SPECIAL
$6.88/year

即時平又短就.co

長遠平加知名度高就.net
.com唔係比人註左就係超貴,
二千幾USD夠我養三台Utah Server年半
手頭上有台OVH加拿大DDOS高防唔多理千年法案機房既Kimsufi Ks-3C.
先前比左SETUP FEE 13.99USD,
i3 2130
8GB RAM
2TB HDD
19.9USD一個月,
IPV4/6各一個
PING ~250ms
機房冇限制流量
依家台機多左出黎,
Ks-3C唔係成日有
有冇人有性趣接手部機?
冇既我就自己留黎掛BT算啦
人係到
竟然仲有人

hkwebhostingforum.net 同 hkwhf.net 都有考慮過,但就係 15/16 拿唔定主意。
koxle 發表於 2016-11-25 00:37
手頭上有台OVH加拿大DDOS高防唔多理千年法案機房既Kimsufi Ks-3C.
先前比左SETUP FEE 13.99USD,
i3 2130

依家仲有野BT咩?
我自己都試過用外國機BT....

REMOTE DESKTOP LAG 唔再講.....BT 直頭冇速度.

迅雷又係外國BLOCK 左...

如果係我..我會簡用自己電腦B 算.
koxle 發表於 2016-11-21 23:21
VPS好貴咩?
我美國加拿大果堆VPS全部below 4 usd/per month,得三台
香港Softlayer機房個VPS都只係7 USD p ...

你決定搞就PM 我...我有多DIRECTADMIN LICENSE
loop 發表於 2016-11-28 13:42
依家仲有野BT咩?
我自己都試過用外國機BT....

外國seed ma,
裝個Seedbox(QuickBooks)又一條好漢
loop 發表於 2016-11-28 13:42
你決定搞就PM 我...我有多DIRECTADMIN LICENSE

應該唔洗問你拎住,我都有三條永久拉神
對Cpanel比較有興趣,有冇人有呀
HKWHF 發表於 2016-11-28 10:22
hkwebhostingforum.net 同 hkwhf.net 都有考慮過,但就係 15/16 拿唔定主意。

我會話why not both
koxle 發表於 2016-11-28 17:35

如果FREE...應該冇咩人會有....

如果想平..不如租XEN 既VPS 算啦.....會平好多.
koxle 發表於 2016-11-29 04:12
我會話why not both

兩個都買晒唔係唔得嘅……
koxle 發表於 2016-11-28 17:35

買 PLESK ............... 好平.....