[Research] 免費網存需求

話說最近想再開免費網存, 不過想睇下宜家的版友對網存需求有幾大再度下。

暫訂的服務計劃如下:
Linux - LAMP - CentOS 6.5

儲存空間: 1GB
流量限制: 5GB/mon
FTP帳戶: 1 pc
電郵: Not supported
可停泊域名名稱: 1 pc
MySQL 5數據庫: 2 pcs

應用程式支援: PHP 5.3/5.4
管理平台:DirectAdmin / phpMyAdmin

--
Windows Server - ASP.NET/MS SQL - Windows Server 2012 R2

儲存空間: 1GB
流量限制: 5GB/mon
FTP帳戶: 1 pc
電郵: Not supported
可停泊域名名稱: 1 pc
MS SQL Server 2008 數據庫: 1 pcs

應用程式支援: IIS 8, ASP.NET 4.0 / 4.5, PHP 5.3, FastCGI
管理平台:Plesk

--
伺服器就配置RAID10, 全面配置SSD(Crucial M550)
硬件配置就由Haswell Pentium 到 Haswell Xeon E3以及砌機到廠機Rack Server都有。

數據中心就暫時分佈LA / TX 同 Manchester UK

--
先小人後君子, 咁針就無兩頭利。
除左server offline/regular maintenance外, 我唔會為用戶提供任何技術支援。
其次唔會為個別用戶提供獨立備份, 資料完整性就閣下自理。

如果依然有興趣的話, 麻煩揮個靚手, 回一回覆,
等我統計下人數, 做下準備。
有冇免費VPS???
原帖由 hdtvzone 於 2015-10-13 18:03 發表
有冇免費VPS???

免費VPS有機會,但要先睇網存反應。

我唔記得講,服務的對象係學生,所以一定要用學校電郵做登記。
目的係想開比學生做研究。內容上無太大限制,除非係侵權及不雅內容等等。
樓主好厲害咁...

不過我想話唔係間間學校都有電郵地址比你...

學生既話其實都唔係會有好多人
原帖由 v998 於 2015-10-14 20:38 發表
樓主好厲害咁...

不過我想話唔係間間學校都有電郵地址比你...

學生既話其實都唔係會有好多人

讀 IT 嘅人或者會有需求。